Burak Yılmaz kaçırdı, Nunes attı: Son sözü Portekiz söyledi… Maç Sonucu Portekiz 3 Türkiye 1

Türkiye, Portekiz deplasmanından 85. dakikada kazandığı penaltıyla umutlansa da Burak’ın topu auta göndermesiyle yıkıldı! Millilerimiz, ikinci yarıda baş başa götürdüğü maçta rakibine 3-1 mağlup oldu. Millilerimiz 20 yıllık Dünya Kupası hasretine son veremedi.

Maçın 90+4. dakikada Portekiz son sözü söyledi. Oyuna sonradan giren Nunes kaleci Uğurcan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu filelere gönderip maçın skorunu 3-1 olarak belirledi. Dünya Kupası play-off’unda finale yükseldi. Türkiye ise 29 Mart Salı günü Konya’da Kuzey Makedonya’ya 1-0 yenilerek Dünya Kupası’na gidemeyen İtalya ile hazırlık maçı yapacak.

85′ Burak Yılmaz penaltı vuruşundan yararlanamıyor.

 

84′ Türkiye, penaltı kazandı!

 

75′ Portekiz gole çok yaklaşıyor. Sol kanatta topu kontrol eden Raphael Guerreiro ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Otavio kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

 

72′ Savunmanın karşıladığı topa ceza yayı gerisinde hareketlenen Hakan Çalhanoğlu yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

 

66′ GOL! Türkiye, Burak Yılmaz ile farkı bire indiriyor! Topla birlikte ceza yayına sokulan Cengiz Ünder pasını sol çaprazdaki Burak’a gönderiyor. Burak tekrar Cengiz ile duvar pası yapıyor ve ceza sahası içi sol çaprazında kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerle buluşturuyor!

 

58′ Sağ kanatta topla buluşan Diogo Dalot son çizgiye inerek ortasını penaltı noktasının gerisindeki arkadaşı Diogo Jota’ya gönderiyor. Diogo Jota gelişine vole vuruşunu yapıyor ve yerden seken top yükselerek kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

 

54′ Sağ çaprazdan gelişen atakta Otavio ortasını uzak direğe doğru hareketlenen Cristiano Ronaldo’ya gönderiyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır tek yumrukla son anda müdahale ederek tehlikeyi önlüyor.

 

49′ Savunma arkasına havadan gönderilen topa sol kanatta hareketlenen Burak Yılmaz ceza sahasına girer girmez yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Diogo Costa uzanıyor ve meşin yuvarlağı rahatlıkla kontrol ediyor.

 

46′ Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Portekiz’in vuruşu ile başlıyor.

 

45′ Hakem Daniel Siebert’in düdüğü ile müsabaka devre arasına giriyor.

 

42′ GOL… Portekiz, Diogo Jota ile farkı ikiye çıkarıyor… Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Otavio ortasını altıpas sol çaprazına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Diogo Jota kafa vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturuyor.

37′ Hakan Çalhanoğlu’nun pası ile sol kanatta topla buluşan Cengiz Ünder ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılamayı başarıyor.

 

32′ Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Bruno Fernandes ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Cristiano Ronaldo kafa vuruşunu yapıyor ancak yardımcı hakemin bayrağı golcü oyuncu için kalkıyor.

 

27′ Gole çok yaklaşıyoruz! Ceza yayı sağ çaprazında topu kontrol eden Orkun Kökçü iki rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Diogo Costa sağ köşeye uzanarak gole izin vermiyor.

 

25′ Ceza yayı sol çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

 

22′ Gole çok yaklaşıyoruz! Cengiz’in ara pası ile ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu son çizgiye inerek ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Berkan Kutlu kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen sol tarafından dışarı gidiyor.

 

21′ Savunmada Danilo’nun yaptığı hatayı değerlendiren Cengiz Ünder ceza yayının gerisinden şansını deniyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Diogo Costa’nın üzerine gidiyor.

 

15′ GOL… Portekiz, Otavio ile öne geçiyor… Diogo Jota’un pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Bernardo Silva yerden vuruşunu yapıyor. Sol direkten oyun alanına geri dönen meşin yuvarlak altıpas sağ çaprazına doğru açılıyor. Bu noktaya hareketlenen Otavio bekletmeden vuruşunu yapıyor ve kalecimiz Uğurcan Çakır’ın müdahalesine rağmen top sağ köşeden filelerle buluşuyor.

 

9′ Diogo Dalot’un pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Cristiano Ronaldo bekletmeden sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

 

4′ Savunma arkasına gönderilen topa sol kanatta Cristiano Ronaldo hareketleniyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

 

1′ Karşılaşma hakem Daniel Siebert’in düdüğüyle başlıyor.

 

A Milli Futbol Takımı, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off turu yarı final maçında Portekiz ile 9. kez karşı karşıya geliyor.

 

Porto şehrindeki Dragao Stadyumu’nda oynanan karşılaşma saat 22.45’te başladı.

Alman hakem Daniel Siebert’in düdük çaldığı mücadele TRT 1’den naklen yayımlanıyor.

 

İki ülke A milli takımları arasında bugüne dek yapılan 8 karşılaşmanın 2’sini Türkiye kazanırken, 6’sında ise Portekiz sahadan galibiyetle ayrıldı. 5’i resmi, 3’ü özel geride kalan 8 maçta Türkiye 8, Portekiz ise 16 gol attı.

 

Türkiye, rakibi karşısındaki iki galibiyetini oynadığı ilk ve son maçta 3-1’lik sonuçlarla elde etti.

 

İLK MAÇ 1955’TE

Türkiye ve Portekiz ilk kez 18 Aralık 1955’te İstanbul İnönü Stadı’ndaki özel maçta karşı karşıya geldi.

 

Ay-yıldızlı ekip, bu maçı 3-1 kazandı. Milli takımın golleri Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Nazmi Bilge’den geldi.

 

SON MAÇ TÜRKİYE’NİN

Ay-yıldızlı ekip, Portekiz ile oynadığı son maçı kazandı. Portekiz’in başkenti Lizbon’da 2 Haziran 2012’de oynanan özel maçı Türkiye 3-1 kazandı.

 

Milli takımın golleri Umut Bulut (2) ve Pepe’den (kendi kalesine) gelirken, Portekiz’in tek golünü Nani attı.

 

Bu maçta kaleci Volkan Demirel, Cristiano Ronaldo’nun penaltısında gole izin vermemişti.

 

Türkiye bu galibiyetle rakibi karşısındaki 6 maçlık yenilgi ve 4 maçlık gol atamama serisini de bitirmişti.

 

İLK 11’LER

Portekiz: Diogo Costa; Dalot, Danilo, Fonte, Raphael Guerreiro; Moutinho, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Otavio; Diogo Jota, Ronaldo

 

Türkiye: Uğurcan, Ozan, Merih, Çağlar, Zeki, Orkun, Hakan, Berkan, Cengiz, Kerem, Burak.

Burak YılmazDünya KupasıGolMaçNunesÖn ElemePortekizTürkiye
Comments (0)
Add Comment