Dame Marina Warner İstanbul’a geliyor

Dame Marina Warner İstanbul’a geliyor

Dame Marina Warner İstanbul’a geliyor,

Kurgu, eleştiri ve tarih yazarı Dame Marina Warner, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kadın Araştırma Uygulamaları ve Araştırma Merkezi ile Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı işbirliğiyle 15-24 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul, “Kadın Yazısı Festivali” nin konuğu olacak.

Festivale British Council ‘Kültürde Kadın Gücü’ programı kapsamında katılan ünlü İngiliz yazar, 17 Kasım Pazar günü saat 16.30’da Balat’daki İBB Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde ve 18 Kasım Pazartesi 18.30’da Yapı Kredi Kültür Sanat – Loca’da “kadın” ana temalı iki konuşma yapacak.

The British Academy’nin ‘Yaşam Boyu Başarı’ madalyasına layık görülen ve 2015 yılında İngiliz Onur Nişanı olan Dame unvanını alan Warner’a, Kadın Eserleri Kütüphanesi’ndeki, “Bir Zamanlar, Bir Ülkede… Masalların Kısa Tarihi” kitabı bağlamında, “kadın ve peri masalları” konusunun işlendiği ilk söyleşi ve okumasında, “Otopsi” romanının yazarı Özge Lena eşlik edecek.

“Edebiyatta Eve Dönüş: Kelimeler, Hikâyeler, Bölge” başlığıyla, Loca’da yapacağı ikinci konuşmada ise yazara kitabın çevirmeni Güven Turan eşlik edecek. Eşzamanlı çevirinin olacağı konuşmalar, herkesin katılımına açık ve ücretsiz gerçekleşecek.

Dame Marina WarneristanbulKültürSanat
Comments (0)
Add Comment