Kabine Toplantısı sona erdi: Erdoğan’dan başörtüsü açıklaması

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklama yapıyor.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Esnaflarımıza yönelik yeni müjdelerimizi konuşmalarımızın son kısmında sizlerle paylaşacağız.

Meclis’te yaptığımız AK Parti Grup toplantısında CHP Genel Başkanı tarafından gündeme getirilen kamuda başörtüsü ve çalışma hakkı konusunda önemli değerlendirmelerde bulunduk, çağrı yaptık.

20 yılda yaptığımız düzenlemelerle ülkemizin kanayan yarası olan başörtüsü ve çalışma hakkındaki sorunu çözmüştük. CHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi üzerine özellikle CHP’deki tartışmalar yasakçı zihniyetin tekrar pusuda beklediğini gösterdi.

Biz de çözümü anayasal güvence alma teklifinde bulunduk. Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik. Konu Meclis gündemine geldiğinde bu konuda kimin nasıl tutuma gireceğini hep birlikte göreceğiz.

Küresel ekonomik krizin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Üretim ve tedarik kanallarının tıkanması ile başlayan bu dönem ülkemiz de etkilenmektedir. Ancak Türkiye uzun süredir maruz kaldığı saldırıların da etkisi ile tehditleri önceden görebilmek kabiliyetine sahip bir ülkedir.

Tüm dünyayı kara kara düşündürten enerji krizine hazırlık yakalandık. Resesyon tehlikesinin daha fazla konuşulduğu dönemde insanımızın işini aşını güvence altına aldık.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdam sayısına ulaştık.

Enflasyonla mücadelemizi sürdürürken; her kesimden insanımızın refah kaybını giderecek adımları atıyoruz. Demokrasi ve insan hakları konusunu da canlı tutuyoruz.

Bugünkü kabine toplantımızda yeni değerlendirmeler yaptık. İlk başlığımız, 500 bin konut, 250 bina arsa, 50 bin iş yeri kazandırmayı amaçladığımız proje ile ilgiliydi. Kampanyaya 7,2 milyon başvuru yapıldı.

Ailelerinin yaşadığı şehirlerin uzağında eğitim gören öğrencilere yılda iki kez yol desteği vereceğiz. Yılda iki defa verilecek destek sayesinde ailelerinin yanına gidip gelmelerini temin etmeyi hedefliyoruz. 

Doğalgaz depolarımızı yüzde 100 doldurarak hazırlığımızı yaptık. Azerbaycan ile Avrupa’nın arz güvenliği konusunda TANAP’ın kapasitesini iki kat arttıracak çalışmaları başlattık.

Umman, Katar, Cezayir, Nijerya, Kazakistan, BAE ile enerji alanında yeni işbirliklerinin önünü açacak adımlar attık.”

açıklamaBaş ÖrtüsüErdoğanKabine Toplantısı
Comments (0)
Add Comment