RadyOrjinal
Türkiye'nin En Orjinal Radyosu RadyOrjinal

Guinness’in onayladığı dünyanın en ağır çileği İsrail’de yetiştirildi

Guinness Dünya Rekorları’na göre İsrailli çiftçi Chahi Ariel dünyanın en ağır çileğini yetiştirdi. (Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua) İsrailli …

Guinness Dünya Rekorları’na göre İsrailli çiftçi Chahi Ariel dünyanın en ağır çileğini yetiştirdi.

Guinness'in onayladığı dünyanın en ağır çileği İsrail'de yetiştirildi

(Fotoğraf: Gil Cohen Magen/Xinhua)

İsrailli çiftçi Tzachi Ariel, İsrail’in orta kesimlerindeki Netanya yakınlarında 289 gram ağırlığındaki bir çileği gösteriyor. Çilek, Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en ağır çileği olarak onaylandı.

Türün geliştirildiği İsrail’deki Volcani Enstitüsü’nden araştırmacı Nir Dai, 289 gramda çilek, yerel Ilan çeşidinin normal bir meyvesinin ortalama ağırlığının yaklaşık beş katı olduğunu söyledi.

Guinness girişine göre çilek 18 santimetre (7 inç) uzunluğunda ve 34 santimetre (13 inç) çevreliydi.

Ariel, geçen yıl aile çiftliğinde meyvelerin ne kadar büyüdüğünü gördüklerinde kazanan olacağını umuyordu. Kanıt olarak dev çileği dondurucuda saklarken bunun bir rekor olduğunun teyidini bekliyordu.

Ariel, sertifikasını bir dizüstü bilgisayarda gururla göstererek, “Bu inanılmaz bir duyguydu. Arabaya atladım, güldüm ve şarkı söyledim. Uzun zamandır bunu bekliyorduk” dedi.

Rekorlar kitabının web sitesine göre, 2021’in başlarında alışılmadık derecede soğuk hava çileğin olgunlaşma sürecini yavaşlattı ve kilo almaya devam etmesine izin verdi.

Bir önceki rekor, 2015 yılında hasadında 250 gram çilek bulan bir Japon çiftçiye aitti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Notunuzu Bırakın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku