RadyOrjinal
Türkiye'nin En Orjinal Radyosu RadyOrjinal

DP lideri Gültekin Uysal: Hükümet FETÖ ile ülkeyi felakete götürdü

Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı’nın düzenlediği program için bugün Aksaray’a gelen DP Genel Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal …

Demokrat Parti (DP) İl Başkanlığı’nın düzenlediği program için bugün Aksaray’a gelen DP Genel Başkanı, Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal Türkiye’nin dört nala felakete gittiğini belirterek, “Ülkenin yaşadığı sistematik çöküş, ekonomiden hukuka, demokrasiden eğitime her sahada renk veriyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Uysal, “Kendisini ekonomist olarak değerlendiren, Çin modeli ve farklı modelleri 84 milyonun üzerinde deneyen yapı, şu an milleti ekmeğe muhtaç etti. Milyonlarca insanın sofrasındaki ekmeğin çalındığı, milyonlarca insanın işsiz kaldığı bu sistematik ekonomik çöküşün bedelini vatandaş ödüyor” diye konuştu.

“20 YILDA YAPAMADIĞINIZ NEYİ YAPACAKSINIZ?”

Bugüne kadar çok övdükleri Cumhurbaşkanlığı sisteminin iflas ettiğini anlatan Gültekin Uysal şunları söyledi:

“TÜRK MİLLETİ KENDİ KADERİNİ ORTAYA KOYUP BU HARAMİLERİN ELİNDEN ÜLKEYİ KURTARACAKTIR”

  • Türkiye bugün demokraside küme düşmüş, 2023’te hedef koydukları 2 trilyon dolarlık hedefe şimdi 2053 ve 2071 taşıyacaklarını iddia ediyorlar. Hadi 300 yıllık ömrünüz olsa anlayacağız da… İnsan ömrü ortada. Bugün söylenecek sözünüz kalmamıştır. Demokraside tam burada devreye girer. Sözü olanlar, icrası olanlar bu iktidarı gönderecek. Bir parti organizasyonundan çıkmış, organize bir suç örgütü olarak bu ülkenin kaynaklarını yağmalayan bu partinin Türkiye’ye verecek hiçbir şey yoktur. Önümüzde Türk demokrasisinin belki de en büyük sınavı ile karşı karşıyayız. Bu açıdan 2023’te yapılacak genel seçimlerde Allah’ın izniyle Türk Milleti kendi kaderini ortaya koyup bu haramilerin elinden ülkeyi kurtaracaktır.”

“ÜLKENİN KAYNAKLARINI YOK EDENLERDEN HESAP SORULACAKTIR”

Uluslararası Yolsuzluklarla Mücadele Örgütü’nün Türkiye’de yapmış olduğu bir araştırmanın kamuoyuna yansıdığını söyleyen DP Genel Başkanı Uysal ülkede vatandaşların yüzde 74’ünün yolsuzlukların arttığı yönünde görüş bildirdiğini belirterek şunları söyledi:

  • Bu ülkeyi yanlış batağına saplayanlardan, sistematik olarak bu ülkenin bütün kaynaklarını yok edenlerden hesap sorulacaktır. Bu ülkenin Milli Güvenlik Kurulu’nu toplayanlar bilmelidir ki bu ülkedeki yolsuzlukların artması, terör örgütleri kadar milli güvenlik meselesidir. Biz diyoruz ki Milli Güvenlik Kurulu eğer bir değerlendirme yapacaksa, bu yolsuzluklarla ilgili bir çalışma yapmalıdır. Son 20 yılda çiftçi, esnaf ve dar gelirli vatandaşımız varlıklarını kaybederken, diğer tarafta iktidar ezebildiğince ezdi. Gelinen noktada çiftçimizin sayısı 500 binin altına düşmüştür. İktidara sormamız gerekir, bugün Türkiye, neden dünyada en çok buğday, ayçiçeği, pamuk ithalatı yapan ülkesidir? Bu sorunun cevabını almak zorundayız.

“FABRİKALARI SATANLAR GÜBRE NEDEN ARTTI DİYOR”

Gültekin Uysal, AKP’nin 2002 yılından itibaren küresel ekonomik güçlerden rol çaldığını ifade ederek, “Bir tarafta Büyük Ortadoğu Projesi, diğer taraftan 80 yıllık Cumhuriyetin tarım altyapısı başta olmak üzere kurduğu birçok değerleri tasfiye etmek üzere rol aldılar ve onun gereğini yaptılar. Gübre fabrikaları başta olmak üzere birçok fabrikaları özelleştirenler, bugün gübre fiyatları neden yüzde 500 arttı diyorlar. Her zaman çiftçisinin, esnafının, sanayisinin yanında olan Demokrat Partisi eski anlayışıyla yenilikçi kimliği ile çiftçisinin ve üretenlerin her zaman yanında olacak. Esnafımızı ve çiftçilerimizi ağır vergiler altında ezdirmeyeceğiz” dedi.

“HÜKÜMET FETÖ İLE ÜLKEYİ FELAKETE GÖTÜRDÜ”

Gültekin Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MİLLETİMİZLE BİRLİKTE, BU KRAVATLI SOYGUNCULARDAN HESAP SORACAĞIZ”

“İŞİNİZE GELDİ Mİ HDP İLE ÇÖZÜM SÜRECİNİ YÜRÜTECEKSİNİZ, İŞİNİZE GELMEDİĞİ ZAMAN MUHALEFETİ SUÇLAYACAKSINIZ”

ENGİNYURT: “OY VERDİNİZ, NE ALDINIZ?”

Toplantıda konuşan Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise “Demokratlar olarak 76 yıl boyunca ülkeyi yönetmiş, çiftçinin babası, esnafın babası, ‘benim köylüm’ diyen rahmetli Demirel’in bıraktığı mirası yeniden iktidar yapabilmek Türkiye’yi genel başkanımızla karış karış geziyoruz” dedi.

Aksaray’ın AKP’ye en yüksek oyu veren il olduğunu, “ancak hayrını göremediklerini” belirten Enginyurt şunları söyledi:

  • AK Partililerin tabiriyle verdiniz de verdiniz, verdiniz de verdiniz. Ne aldınız. Veren el, alan elden daha hayırlı dediler siz verdiniz ama hiçbir hayrını görmediniz. Gübrenin tonu 15 bin lira. İlaç bin liradan aşağı değil, mazot 23 lira, yemin yanına yanaşılmıyor. Elektrik yüzde 100 arttı. Doğalgaz faturaları ödenemiyor. Aksaray çiftçi memleketi, Aksaray tarım memleketi ve tarım cenneti de dâhil olmak üzere çiftçi Türkiye’de kan ağlıyor. Cumhuriyet tarihinde çiftçi sayısı 500 yüz binin altına düşmüştür. Çiftçisine 2,5 lira verip iflas ettiren bu hükümet Rus’a, Amerikalıya, Kanadalıya para kazandırıyor ve çiftçimiz her geçen batıyor. Süt hayvancılığı artık yapılamaz hale geldi ve süt hayvanları kesime gidiyor. Hamdolsun Allah’a sabretmeyi tavsiye eden bir iktidar var. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Saray’da yediği önünde yemediği arkasında olan bir sofrada manda yoğurdu, kestane balı yiyerek diyor ki, ‘şükredin’ diyor. Biz sabredelim de cenab-ı Allah sizlere şükrü helal kılmadı.

Yerel ve ulusal basın ile bir araya gelen Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Enginyurt, Aksaray esnafını da ziyaret etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yorum Notunuzu Bırakın

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku